היסטוריה של השערים החשמליים
לפני כשלושים שנה, שערים חשמליים היינו רואים בישובים כמו סביון והרצליה פיתוח, עלותם הייתה גבוהה ביותר מכיוון שהיו רק מנועים תעשייים גדולים והשערים היו מאסיביים ביותר אף הם.
היום יקיימים בשוק מנועים קטנים לשימוש ביתי וכן שערים קלי משקל.
כמו כן הצרכים השתנו, היום אין כמעט בית בישראל שאין לו שער או גדר, לשמירה על פרטיותו או בטחונו.
השערים החשמליים הראשונים
מנועי השערים הראשונים היו לשימוש תעשייתי, הם היו הידראולים לשם אמינות, כוח ויכולת עבודה בסביבה מאומצת.
בעקבות מחירם הגבוה של המנועים ההידראולים לשערים, נוצר צורך למנועים יעילים יותר, המנועים האלקטרומכאניים, מנועים אלו היו יעילים יותר, וזולים יותר לצרכן הפרטי,שאינו צריך מערכות גדולות ויקרות הידראוליות, שכן השערים הביתיים קלים יותר, קטנים יותר ועובדים בסביבה פחות מאומצת.
עדיין, בסביבה מאומצת ובמקומות בהם השערים גדולים וכבדים, נבחר במנועים ההידראולים וטבולי השמן לשערים אלו.
מנועים ביתיים אלקטרומכאניים אמינים מאוד, אסטתיים ונותנים תמורה למחיר יותר טובה.
הפעלת השער החשמלי
צורות ההפעלה אף הם השתנו, משדר רדיו (שלט) היה הדרך היחידה להפעלת השער החשמלי. כיום ישנם מערך מצלמות, מדבקות קירבה RFID , תגי קירבה, פתיחה ע״י הסלולרי ועוד.
כבר לא צריך לצאת מהרכב ביום חם או בגשם ולפתוח את השער ידנית ימים אלו עברו, מכיוון שהעלויות היום הם נמוכות, בנוסף לזה הכמיהה לבטחון, שכן אנו לא חיים במקום הכי בטוח, פריצות ופיגועים קורים כל הזמן, מחייב אותנו לבנות גדרות ושערים בבתים , במפעלים ובכל מקום אחר.
חשיבות ההתקנה של מנוע השער החשמלי
ישנם שערים בסיסיים במראה וישנם שערים מעוצבים לכל שער נתאים את המנוע המתאים לו ע״פ נתוניו ותנאי השטח.
כמו כן מנוע לשער הוא לא מוצר מדף ולכן מצריך התקנה אשר תתאים לשער ולמקום ההתקנה בלבד, כל התקנה שונה מאחרת ולאחר אלפי התקנות אנו יודעים לצפות ולתכנן את ההתקנה כך שתהיה יפה ללא תשתיות נראות, ושתחזיק שנים רבות של עבודה. ההתקנה עצמה תקבע כמה זמן המערכת תחזיק, שכן גם אם נקנה מנוע מתוצרת טובה ונתקין לא נכון, המערכת לא תעבוד לאורך שנים ואפילו תגרום לעצמה נזק בזמן מאוד קצר.